Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Eπιστολή προς τον πρώτο ήρωα του 1940


Σεβαστέ ήρωα του 1940

Αν ο αγώνας του 1940 ήταν ένας ξάστερος ουρανός,στολισμένος με λαμπρά αστέρια,σίγουρα τη θέση του Αυγερινού θα την είχατε εσείς κ.Αλέξανδρε Διάκο.Πήρα το θάρρος να γράψω αυτή την επιστολή προς εσάς για να σας εκμυστηρευτώ τον απερίγραπτο θαυμασμό μου.
'Ολοι οι ήρωες βέβαια πολέμησαν με θάρρος και δύναμη για της πατρίδας την ελευθερία αψηφώντας το θάνατο.Όλοι είναι άξιοι θαυμασμού.Δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ποιος είναι ο πιο ένδοξος,ο πιο γενναίος και ο πιο μεγάλος.Γι αυτό όλους τους θαυμάζω.
Μα η προσοχή μου πέφτει περισσότερο σε εσάς γιατί είχατε το θλιβερό προνόμιο να είστε ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός του Στρατού που βάδισε στη λεωφόρο των αθανάτων ηρώων του '40,γνωρίζοντας το θάνατο και την αθανασία σε πολύ μικρή ηλικία.


Γεμάτος ενθουσιασμό ζητήσατε να πολεμήσετε στην πρώτη γραμμή τους Ιταλούς για την Ελλάδα.Χάρη σε όλους εσάς τους ήρωες του '40 η πατρίδα μου είναι όμορφη,δοξασμένη και αθάνατη.Όμορφη γιατί έχει γαλάζιο ουρανό,λαμπερό ήλιο και πράσινο.Δοξασμένη γιατί έπεσαν γι αυτή τόσα παλικάρια και ποτίστηκε με αίμα ηρώων.Και τέλος αθάνατη,γιατί όσες φορές κι αν προσπάθησαν να την υποδουλώσουν,ποτέ δεν τα κατάφεραν.
                                                                                    Με εκτίμηση
                                                      Η μαθήτρια της Α' Γυμνασίου Γκολτσίδου Αναστασία


Αύριο 26-10-2012 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η γιορτή μνήμης του Έπους του '40. Η γιορτή θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί,σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί(κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία)...
Οι υπεύθυνοι για τη γιορτή καθηγητές και μαθητές,έχουν ετοιμάσει με κόπο-εκτός από την κεντρική εκδήλωση-και άλλα δρώμενα...Θα ακολουθήσει αναλυτική ανάρτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.