Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαικό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση"

Το    Glossomobil επισκέφτηκε το 9ο Γυμνάσιο Βόλου στις 21 Φεβρουαρίου 2012, ύστερα από πρόσκληση της καθηγήτριας Γερμανικών κ. Κατσίκης Νικόλ.
Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες.
Δύο εκπρόσωποι του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και η δευτέρα γυμνασίου είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο ευχάριστο και χαρούμενο πρόγραμμα του Glossomobil.
 Ένα γερμανικό τραγούδι με χορό, ένα puzzle με το χάρτη της Γερμανίας, ένα παιχνίδι με ένα πολύχρωμο αερόστατο και πολλές άλλες δραστηριότητες, χάρισαν δημιουργικό χρόνο στα παιδιά και τους έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα άλλο είδος μαθήματος αναμφίβολα πολύ πιο διασκεδαστικό από τον κλασικό.


Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών τα χωρίσαμε σε δυο ομάδες τοΒ1 με το Β3 και το Β2 με το Β4 και ο διευθυντής μας ο κ.Αγγελοπουλος κανόνισε να πάμε για το πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων.

  Τα παιδιά έδειξαν να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα και συμμετείχαν όλα ενεργά και με κέφι. Στο τέλος μας δώρισαν αφίσες, μπρελόκ , ημερολόγια και μπλουζάκια που μοιράστηκαν σε κάθε τμήμα της β τάξης και στο Α3 έπειτα από κλήρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συνάδελφοι διευκόλυναν τη πραγματοποίηση του προγράμματος « θυσιάζοντας » κάποια ώρα από το μάθημα τους.
Με την ευχή να συνεχιστεί αυτό το όμορφο και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό ταξίδι και του χρόνου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Γερμανικό Ινστιτούτο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και πραγματικά μας προσέφερε κάτι το διαφορετικό.

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες Adventskalender
Ένα έθιμο της εποχής πριν τα Χριστούγεννα είναι το
χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο Adventskalender. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με 24 θέσεις αριθμημένες από το 1 μέχρι το 24 που συμβολίζουν τις ημέρες του Δεκεμβρίου πριν από τα Χριστούγεννα. Οι θέσεις είναι κλεισμένες με πορτάκια. Κάθε μέρα ανοίγουν το αντίστοιχο πορτάκι και βρίσκουν μια έκπληξη που μπορεί να είναι ένα σοκολατάκι, ζαχαρωτό, παιχνίδι, κλπ..
Στο
Β3 και στο Α3 φτιάξαμε ένα τέτοιο ημερολόγιο από ανακυκλώσιμα υλικά, το διακοσμήσαμε και το γεμίσαμε με μια λιχουδιά , σοκολατάκια ή Kinder που έφεραν τα παιδιά. Ύστερα από τόσο κόπο φυσικά και τα απολαύσαμε. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.