Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Διήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου

Στις 10 και 11 του Μάρτη πραγματοποιείται στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων – σταθερού αρωγού στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου – έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη». Δύο συγγραφείς, η Ελπίδα Ισμαήλ και η Γιώτα Φώτου, πραγματοποιούν επίσκεψη στο σχολείο με την ευκαιρία της έκθεσης και έρχονται σε επαφή με τα ίδια τα παιδιά.
Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου συμμετέχει ενεργά σε αυτό το Διήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου. Δημιουργήθηκε σαν παιδαγωγική ομάδα στο πλαίσιο Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων, αποτελούμενη από 22 μαθητές, με πρωτοβουλία των καθηγητριών του σχολείου, κας Βούλγαρη Βασιλικής και κας Χατζηκυριαζή Αγγελικής, με στόχο να αγαπήσουν οι ίδιοι οι μαθητές το βιβλίο αφού έρθουν σε ουσιαστική επαφή μαζί του. Ο στόχος αυτός, όχι μόνο πραγματοποιήθηκε αλλά οι ίδιοι οι μαθητές δημιουργούν δικά τους αριστουργήματα. 
Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση βιβλίου. Με πραγματικό ενδιαφέρον ξεφύλλιζαν τα βιβλία και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τον θησαυρό της γνώσης.
Στη συνέχεια μαθητές και συγγραφέας πέρασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων. Εκεί περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη την νεαρή συγγραφέα. Οι στίχοι που υπήρχαν στο βιβλίο της έγιναν τραγούδι από τη μαθήτρια Άννα Κονιστή του Β2 Τμήματος, η οποία το τραγούδησε ζωντανά με τη συνοδεία της κιθάρας της, πράγμα που τη συγκίνησε απίστευτα. Ταυτόχρονα, η μαθήτρια Μαρία Λαζάρου του Γ2 Τμήματος χόρεψε υπέροχα με βάση το ρυθμό του τραγουδιού. Οι δύο μαθήτριες απέσπασαν το θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων. Η συγγραφέας πήρε το λόγο συγκινημένη και μίλησε με τα παιδιά ήρεμα και απλά και αυτά ένιωσαν σαν να τη γνώριζαν από πάντα. Η απλότητά της τους άγγιξε. Στη συνέχεια υπέγραψε τα βιβλία και ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση με τα παιδιά της ομάδας της Φιλαναγνωσίας του σχολείου στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Τη βομβάρδισαν κυριολεκτικά με ερωτήσεις και εκείνη ακούραστη απαντούσε σε αυτές. Τέλος της διάβασαν αποσπάσματα δικών τους κειμένων, δημοσιευμένων στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του σχολείου. Εντυπωσιάστηκε από το όμορφο γράψιμο των παιδιών και τους ευχήθηκε καλή συγγραφική συνέχεια.
Λίγα λόγια για την Ελπίδα Ισμαήλ
Μια νεαρή συγγραφέας γράφει το βιβλίο «Η Ελπίδα Πεθαίνει Πάντα Τελευταία». Αφηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που μεγαλώνει σε ένα πλουσιόσπιτο της Αγγλίας, υιοθετημένη από την οικογένεια αυτή. Η ίδια όμως δεν το γνωρίζει και μεγαλώνει χωρίς αγάπη, κυρίως από τη μητέρα της. Βιώνει η ίδια αρκετά προβλήματα που έχουν σχέση με το σχολείο και με την οικογένειά της, ώσπου γνωρίζει έναν νεαρό. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν… Τελικά η ίδια είναι μια αγωνίστρια της ζωής, βγαίνει νικήτρια παρά τις δυσκολίες και μεταδίδει ένα μήνυμα σε όλους τους νέους πω πρέπει πάντα να ελπίζουν – η ζωή έχει πολλές χαρές και δεν πρέπει ποτέ να σκύβουν το κεφάλι. Με όπλο το χαμόγελο και συντροφιά τη μουσική μπορούν να κερδίσουν το αύριο.
Η Ελπίδα Ισμαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου του 1990 και ζει στη Δραπετσώνα. Σπουδάζει Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθήνας. Το βιβλίο "Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" το έγραψε όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Ένα μέρος των όσων περιγράφει είναι βασισμένο σε προσωπικά βιώματα.







 



















 
 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.