Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Διήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Όλοι οι μαθητές ένιωθαν ότι το σχολείο άλλαξε. Τα βιβλία ανοίγουν δρόμους ξεχωριστούς. Περίμεναν με ανυπομονησία τη συγγραφέα αγαπημένων βιβλίων, κα Γιώτα Φώτου. Όταν τελικά βρέθηκαν μαζί της στη αίθουσα εκδηλώσεων μαγεύτηκαν από τον ήρεμο και όμορφο τρόπο που επικοινώνησε μαζί τους. 
Δύο μαθητές, ο Σταύρος Τσιόβολος του Γ4 Τμήματος και η Μαρία Λαζάρου, του Γ2 Τμήματος, δραματοποίησαν αποφθέγματα του βιβλίου της Όταν χάσαμε την Ντόλυ. Η συγγραφέας ενθουσιάστηκε ͘ σίγουρα δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. 
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με θέματα των βιβλίων της, την εποχή μας και πως πρέπει πνευματικά όλοι να βρούμε το δρόμο μας. Στη συνέχεια αφιέρωσε αρκετό χρόνο συζητώντας με τα παιδιά της ομάδας Φιλαναγνωσίας. Άκουσε προσεκτικά τα παιδιά να διαβάζουν κάποια διηγήματά τους, χάρηκε ειλικρινά και τους έδωσε ουσιαστικές συμβουλές πως αυτά μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα. Στο πρόσωπο των παιδιών είδε την αισιοδοξία και τη χαρά, κάτι που τόσο όλοι χρειαζόμαστε σήμερα. Έφυγε από το σχολείο έχοντας πάρει μαζί της δώρο το χαμόγελο αυτών των παιδιών και σίγουρα ένιωσε πραγματικά υπέροχα, όπως και όλοι μας.


Λίγα λόγια για την Γιώτα Φώτου

Γιώτα Φώτου, συγγραφέας αρκετών νεανικών βιβλίων.
Το τελευταίο της βιβλίο «Ψάχνοντας την Ντόλυ» καθρεφτίζει τη σημερινή εποχή, την εποχή της κρίσης στην Ελλάδα. Η ηρωίδα του βιβλίου ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη μοτοσυκλέτα του πατέρα της και της ίδιας λείπει. Με σύντροφο τον αγαπημένο της ξάδελφο ψάχνει να βρει την κλεμμένη, όπως πιστεύει, μοτοσυκλέτα. Στην αναζήτησή της αυτή γνωρίζει ουσιαστικά τους γείτονές της και ανακαλύπτει τις πραγματικές άξιες τη ζωής. Το βιβλίο αυτό της κας Φώτου μεταδίδει μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας, βασισμένα στις σταθερές αξίες της ζωής. Συμβουλεύει έμμεσα τους αναγνώστες να συνεχίσουν την πορεία τη ζωής, γεμάτοι θάρρος και αυτοπεποίθηση και με βαθιά πίστη τον άνθρωπο. Τέτοια είδους βιβλία μπορούν και πρέπει να στηρίζουν τους νέους μας.
Η Γιώτα Φώτου γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δέκα βιβλία της για παιδιά και τέσσερα μυθιστορήματά της για ενηλίκους, ενώ ετοιμάζονται και άλλα βιβλία της.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.