Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Συσσίτιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας


     Σήμερα, Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017, οι Teachers4Europe και οι Students4Europe, συμμετείχαμε για 3η συνεχή χρονιά στο συσσίτιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, μοιράζοντας σπιτικά γλυκά που παρασκευάσαμε με πολλή αγάπη και δωράκια στα παιδιά των σιτιζομένων.
     Η θεματολογία που δουλεύουμε φέτος στο πρόγραμμα Τ4Ε είναι η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η προσφορά, η συμπερίληψη, η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

      Έχουμε πάρει μέρος τα τρία τελευταία χρόνια σε πολλές δράσεις: συγκεντρώσαμε χρήματα, παιχνίδια και βιβλία για το Χαμόγελο του Παιδιού, επισκεφθήκαμε το Σπίτι Φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι, συμμετείχαμε στο Δρόμο Αγάπης για τη Φλόγα συγκεντρώνοντας χρήματα. Προσπαθούμε σαν ομάδα να καλλιεργήσουμε το πνεύμα της αγάπης, της προσφοράς και του σεβασμού τόσο τους μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι ανταποκρίνονται μαζί με τους γονείς τους σε κάθε μας κάλεσμα, όσο και στους συμπολίτες μας, κάνοντας γνωστές τις δράσεις μας.
       Οι μαθητές ανυπομονούσαν να έρθει η στιγμή που θα συμμετείχαμε στο συσσίτιο. Πολλοί από τους μαθητές που είχαν πάρει μέρος τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν κάνει γνωστή τη δράση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός στο σχολείο μας. Κάποια από τα παιδιά ήταν μαζί μας φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Με χαρά μας συμμετείχαν και δύο μαθήτριες που πλέον φοιτούν στη Β' Λυκείου.



Ευχόμαστε Καλές Γιορτές σε όλους εκφράζοντας μια δυνατή μας επιθυμία:
Να ζεσταθούν και να γλυκαθούν φέτος όλες οι ψυχές..
Ευχαριστούμε το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&Σ. Τσαλαπάτα και τον Όμιλο Πειραιώς για τη δωρεάν εκμάθηση της τεχνικής Quilling σε εργαστήρι που έγινε στο χώρο του Μουσείου και για την παροχή δωρεάν όλων των υλικών για την κατασκευή των στολιδιών που δωρίσαμε στα παιδιά των σιτιζομένων, τα οποία κατασκευάσαμε με την τεχνική αυτή.
          Η Ε.Ε ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στις 7 Δεκεμβρίου 2016. Αριθμεί γύρω στα 40.000 μέλη νέων ανθρώπων από όλες τις χώρες μέλη. Στόχος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης είναι να παρέχει αλληλεγγύη σ’ εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο, κυρίως ύστερα από δραματικά γεγονότα όπως φυσικές καταστροφές, αλλά και να συνδράμει τα πιο ευάλωτα άτομα στις κοινωνίες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.