Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ...


                                        "Η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας"


  Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, στις 25 Μαρτίου μια πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή για να τιμήσει τους ήρωες του 1821. Τόσο οι μαθητές που έλαβαν μέρος στη γιορτή, όσο και οι καθηγητές που βοήθησαν στην πραγματοποίησή της, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στο παρελθόν μέσα από εικόνες, τραγούδια και δραματοποιημένες αφηγήσεις
.

Πολλές στιγμές στη διάρκεια της γιορτής ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, όπως η εξιστόρηση της πολιορκίας του Μεσολογγίου με τη συνοδεία του τραγουδιού  ‘’ Άκρα του τάφου σιωπή ‘’.  Η πείνα, η κακουχία και η σκλαβιά που άντεξε ο ελληνικός λαός, καθώς και η γενναία στάση του, μας θύμισε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις ρίζες μας και τα κατορθώματα των προγόνων μας
.

 Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος και τόσοι άλλοι, είναι αυτοί που πρέπει να οδηγούν τα βήματά μας, ακόμη και σήμερα που βιώνουμε άλλου είδους δυσκολίες, μα εξίσου σημαντικές για την αξιοπρέπεια του λαού μας και το μέλλον του τόπου μας.

 Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο Έλληνας έχει δυνατή και περήφανη ψυχή, δεν καταθέτει τα όπλα εύκολα και βρίσκει πάντα τον τρόπο να ζει ελεύθερος.
  
   Όπως χόρεψαν, λοιπόν, στο τέλος της γιορτής με λεβεντιά και χάρη, μαθητές και καθηγητές,

μακάρι έτσι ενωμένοι όλοι οι Έλληνες να αντιμετωπίζουμε κάθε κρίση και να φαινόμαστε αντάξιοι των ηρώων εκείνης της εποχής..
 

Άννα Κονιστή, Α’1
     
                                       

      ΚΑΙ    Η     ΠΑΡΕΛΑΣΗ     ΜΑΣ  
      
                                       

 
                                                   

                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.