Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

17 και 31.03.2014 Επίσκεψη της Α Τάξης στη Γορίτσα

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας της Α' Γυμνασίου, της Φυσικής Αγωγής και της Γεωγραφίας πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο λόφο της Γορίτσας σε δύο φάσεις:
  • Goritsa hillστις 17 Μαρτίου 2014 των τμημάτων Α1 και Α2, με συνοδούς καθηγητές την κυρία Χαμούλια, τον κύριο Μαρσουβανίδη και την κυρία Λάππα και
  • στις 31 Μαρτίου 2014 των τμημάτων Α3 και Α4, με συνοδούς καθηγητές την κυρία Κατσίκη, τον κύριο Μαρσουβανίδητον κύριο Γαρουφαλή και την κυρία Χατζηκυριαζή.
Η ανάβαση στο λόφο της Γορίτσας έγινε με παράλληλη ξενάγηση από την αρχαιολόγο της ΙΓ΄ εφορείας Προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου κυρία Μαμαλούδη Ι. την οποία και θερμά ευχαριστούμε.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άντληση πληροφοριών σχετικών με τις οχυρώσεις στη Μαγνησία εξαιτίας της επεκτατικής πολιτικής του Μακεδονικού κράτους κατά την ελληνιστική περίοδο με την αξιοποίηση της βιωματικής μεθόδου μάθησης, καθώς και η πραγματοποίηση ασκήσεων προσανατολισμού.
Είδαμε τους τάφους, το μεγάλο προμαχώνα - το πιο εντυπωσιακό τμήμα της οχύρωσης της Γορίτσας - και θαυμάσαμε τη φυσική σπηλιά που βρίσκεται κάτω από αυτόν.
Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τα πηγάδια και τις δεξαμενές νερού που τροφοδοτούσαν την αρχαία πόλη που ήταν κτισμένη στην κορυφή του λόφου.
Η θέα του Παγασητικού ήταν μαγευτική, ενώ η αύρα του ανοιξιάτικου αέρα ήταν ευεργετική και μας διευκόλυνε σ΄ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. 
Για τους μαθητές ήταν μια ίσως λίγο κουραστική ,αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη που συνδύασε το μάθημα έξω από τη σχολική αίθουσα με την φυσική άσκηση κατά τη διάρκεια ενός ηλιόλουστου ανοιξιάτικου πρωινού.
Και περάσαν όμορφα και χάρηκαν και έμαθαν………. !!

Δευτέρα 17.03.2014
Τμήματα :Α1 και Α2
Δευτέρα 31.03.2014
Τμήματα :Α3 και Α4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.